Saturday, March 07, 2015

BELGIAN AMONG DEAD IN MALI RESTAURANT: LOOK FOR THE JIM WORDS IN DE STANDAARD'S COVERAGE.

The JIM acronym stands for 'Jihad Islam Muslim', and the first one who spots one of these words in the coverage of De Standaard, Belgium's 'top' newspaper, gets a free.....


Oh, stop it altogether. Read and weep:


"Bij de aanval op een restaurant in Bamako (Mali) is een Belg doodgeschoten. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken. Ook een Fransman en drie Malinezen kwamen om. De Belg werkte voor de veiligheidsdienst van de Europese delegatie in Mali.

‘Ik kan bevestigen dat er een Belg bij de slachtoffers van de aanval is’, zegt Michael Mareel, woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Volgens hem is de familie van het slachtoffer al op de hoogte. Maar verdere details over de identiteit van het slachtoffer kan hij niet geven.

De man - volgens de VRT was de man een para die met loopbaanonderbreking - werkte al drie maanden als veiligheidsofficier voor de Europese delegatie in Mali.

Onderzoek

Ondertussen is het federaal parket een opsporingsonderzoek begonnen naar ‘het gewelddadig overlijden van een Belgische onderdaan’, die omkwam bij de aanslag in de Malinese hoofdstad Bamako.

‘Een federaal magistraat en twee politiemensen bevinden zich al in Mali in het kader van een werkbezoek aan de Belgische militaire troepen. Zij leggen op dit ogenblik contacten met de Malinese overheden om meer inlichtingen te verzamelen’, aldus het parket.

Rue Princesse

Volgens Radio France Internationale (RFI) begon de aanval vrijdagavond om iets na middernacht. Een man gooide granaten de Rue Princesse in het centrum van Bamako, de hoofdstad van Mali. Deze straat is bekend om haar vele bars en restaurants, die zeker op vrijdagavond druk bezocht worden door westerlingen.

Na de aanval met granaten drong de aanvaller het restaurant La Terrasse binnen. Op de eerste verdieping opende hij het vuur. Een Fransman kwam daarbij om. Daarop vluchtte de aanvaller in een voertuig dat beneden klaar stond. Bij het verlaten van het restaurant werd in het rond geschoten. Een Belg, een politieagent en een bewaker van een huis werden daarbij dodelijk getroffen. RFI meldt dat ook een niet-ontplofte granaat in de omgeving gevonden werd.

 photo reactions_mali_attack_zps82ficodk.jpg

The Belgian Foreign Minister, Didier Reynders, and our PM, Charles Michel, are, as per usual, shocked shocked shocked and offer sincere condolences to the deceased......‘Derde Europeaan’

‘Het gaat om een terroristische aanval, ook al wachten we op meer duidelijkheid’, zei een Malinese agent. Volgens hem vielen er vier dodelijke slachtoffers: een Belg, een Fransman en twee Malinezen. Een bron in het ziekenhuis Gabriel Toure maakte melding van een vijfde dode, een Europeaan van die de nationaliteit nog niet bekend is. Maar dat werd later zaterdagochtend tegengesproken.

Volgens de laatste berichten zouden bij de aanslag drie Malinezen, een Fransman en een Belg om het leven gekomen. Het aantal gewonden blijft behouden op acht. Onder hen zouden drie Zwitsers zijn, van wie een vrouw er erg aan toe zou zijn. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op basis van bronnen in het ziekenhuis.

Twee verdachten

In een straat vlak bij het restaurant kon de Malinese politie twee verdachten oppakken. Van beiden werd identiteit noch nationaliteit meegedeeld. Maar volgens Malinese politiebronnen werden de twee al ondervraagd en heeft het verhoor al ‘interessante’ informatie opgeleverd.

De Franse president François Hollande heeft ondertussen bevestigd dat er waarschijnlijk een Fransman overleden is na de aanval. ‘Er is hoogst waarschijnlijk een Fransman onder de vijf slachtoffers die overleden zijn’, zegt hij in een perscommuniqué. Bij de gewonden zouden dan weer geen Fransen zijn.

‘Laffe aanslag’

Hollande veroordeelt ook ‘de laffe aanslag’ in Bamako. Ook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders (MR), zegt op twitter dat hij met de slachtoffers meeleeft."De Standaard being a bunch of slimy and disingenuous PC cowards is one thing, but as you can see the crème de la crème of our political class - Didier Reynders, FM, and Charles Michel, PM, isn't any better.

Sorry I don't have the heart, nor the time, to provide a translation. But it don't matter anyway, for what these blunt fools are saying is utterly irrelevant, inconsequential, and on top of that an insult to the relatives of the dead. The important thing is that you know - that you are supposed to know after these idiots have had their say on the matter - is THAT ISLAM HAS NOTHING TO DO WITH IT.

THAT is their message.

The name Charles Michel may ring a bell because we sported him a couple of weeks back because of his excellent English. Didier Reynders however prolly sounds like a nobody to you.

In fact, he is. He is indeed. The following pic shows his preferred modus operandi in international affairs:


 photo didier_reynders_idiot_zpspfo9xaco.jpg


All show and moral grandstanding, no action that actually matters.

And in that affair too, islam had nothing to do with it.MFBB.


No comments: